22 Ekim 2013

''Başlangıç''

''Bu benim hasat günümse,hangi tarlalara ektim tohumu ve hangi hatırlanmayan mevsimlerde?''
diye yazmış Ermiş'te Halil Cibran... Onun cümleleriyle tanımlamak istersek eğer ;  bunlar benim hasat günlerimse,bunca yıl sonra gerçekleşen bu hayalle ektimlerimi biçeceksem,hangi topraklar benim adıma bol ve lezzetli yemişler verecek ya da hangileri gidişimle beraber solup gidecek...hangi hatırlamayan mevsimlerde,hangi yıllarda,hangi günlerde ve gecelerde düşündüm tüm bunları yapabilmeyi..ne zaman girdi aklıma bir şekilde 'gidebilmek'...ne zaman gerçekten ait olmadığımı hissettim ya da çok fazla ait olmaya başladığımı.. Sanırım artık bu noktasında değilim hayatın,bu alışma ve karar verebilme kısmını tamamladım.

    Senelerce düşünüp hayalini kurduğum ve artık bir noktada gerçekliğine ulaştığım bu yol bana huzur veriyor. İçimdeki tüm duygular da her şeyin çok güzel olacağına , 25 senelik bir hayatın yeniden ve yepyeni bir şekilde,yepyeni bir ruhla doğacağına inanıyor. Elbet sözler uçup gidecektir,yaşananlar baki kalacaktır ama bu duygunun ,içimdeki bu çoşkunun ve heyecanın hiç bir zaman bitmeyeceğinden,gitmeyeceğinden,yok olmamak adına direneceğinden ve kendini kendine kabul ettireceğinden eminim.


   Bu uzun ve süresiz ve belirsiz ve plansız gidilen yolda elbet sevdikleri olmadan yapamaz insan... Sevgi her zaman daimi ve en gerçek olan duygu...  Benim yol günlüğüm işte böyle başlıyor..Sevgiyle ,umut dolu ve ''Ermiş'' ile....






































not : bilge bir arkadaşım; ''Ermiş is the reason I travel'' demişti bir seferinde. İlk yazımı ona adıyorum.

3 yorum:

  1. Halil Cibran'ı yıllar yıllar önce Diyarbakır'dan Van'a giderken, ağır kış şartları nedeniyle yolda kaldığım bir köy kahvesinde keşfettim. Kısa ömründe kaleminden dökülenler insanların hayatına yön vermeye ve tkilemeye devam ediyor.

    Çıkacağın keşifte yolun açık olsun, sevgiyle.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim,sizlerinde yolu açık olsun sevgili Gezginler :D

    YanıtlaSil